Ilie Cornoiu, profesorul arestat in cazul "Mita la Bac", ramane dupa gratii


Profesorul universitar, Ilie Cornoiu, presedintele comisiei de Bac de la liceul unde au fost falsificate 42 de lucrari, ramane in arest, dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Cluj i-au respins recursul.

Profesorul Cornoiu a atacat decizia Tribunalului Cluj care i-a respins solicitarea de a fi cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, pe motiv ca trebuie sa isi continue activitatea la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, unde este profesor.

Cererea a fost reprinsa si este definitiva. Cornoiu este acuzat ca a primit suma de 4.200 de euro, pentru a ajuta 42 de candidati la examenul de bacalaureat din perioada iunie - iulie, sa promoveze examenul scris la Limba romana.

Profesorul universitar este acuzat de luare de mita, fals material in inscrisuri oficiale, sustragere si distrugere de inscrisuri. Cornoiu era seful comisiei de Bacalaureat de la Grup scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, si a facilitat xeroxarea unor lucrari cu care le-a inlocuit pe cele scrise initial de cei 42 de candidati.

Alaturi de el mai sunt in arest alti 3 directori de licee din Cluj-Napoca: Ioan Vaidahazan, Ioan Rus si Dorel Avram. Suma totala stransa de la cei 42 de candidati se ridica la 15.000 de euro.

Comentarii Facebook