Ilie Cornoiu, arestat in cazul "Mita la Bac" a depus recurs


Profesorul Universitar Ilie Cornoiu, seful comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, arestat pe 29 de zile in dosarul "Mita la Bac" a depus recurs si cere sa fie cercetat in stare de libertate.

Cornoiu sustine ca nu a fost implicat in fraudarea examenului de la Bacalaureat, de la "Alexandru Borza", unde au fost gasite 42 de lucrari xeroxate. Consilierul judetean PRM, Ilie Cornoiu, mai spune ca nu a primit bani de la candidati sau de la vreun alt profesor pentru a permite falsificarea lucrarilor.

Profesorul este acuzat de luare de mita, fals in inscrisuri oficiale si sustragere de inscrisuri. "In cursul lunii iunie 2010, cu ocazia sesiunii iunie-iulie 2010 a examenului de bacalaureat desfasurat la centrul de examen mentionat, inculpatul Cornoiu Ilie, in calitate de presedinte al comisiei de examen, a acceptat primirea cu titlu de mita, de la Rus Ioan, director grupului scolar "Alexandru Borza" din Cluj si de la Vaidahazan Ioan, membru in comisia de bacalaureat, coinculpati in acelasi dosar, a unei sume de bani (al carei cuantum nu a fost precizat), bani care proveneau de la candidatii la examen. Suma strânsa de inculpatii Rus  Ioan, Avram Dorel si Vaidahazan Ioan de la candidatii care au apelat la acestia pentru fraudarea examenului se ridica la aproximativ 30.000 euro", precizeaza reprezentantii DNA Cluj.

Recursul va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook