IBM "exporta" genii de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si ii repatriaza pe cercetatorii romani din SUA - EXCLUSIV


Primariile din Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov si Alba au semnat un memorandum care pune bazele unei colaborari  pentru Centrul de Dezvoltare de la Targu Mures. Acest lucru insemna repatrierea cercetatorilor IMB din SUA si exportul de creiere tinere.

In memorandumul semnat de cele patru primarii din Transilvania si IMB, sub directa consiliere a Guvernului, se prevede: "Repatrierea cercetatorilor IBM din SUA si cooptarea in proiect a tinerilor cu capacitati din universitatile romanesti".

Sursele Stiri de Cluj precizeaza ca in urmatoarea etapa, colosul IBM va trece la o recrutare a "geniilor" de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca (UTCN) care vor semna contracte directe cu firma americana si vor lucra in SUA. Pentru centrul IBM de la Targu Mures vor fi adusi romanii care lucreaza deja la compania americana si care au dobandit o inalta calificare.

Primarul Sorin Apostu a confirmat ca acest memorandum a fost parafat. "Primaria Cluj, alaturi de cele din Brasov, Alba si Targu Mures, a semnat un memorandum pentru realizarea centrului de excelenta Transilvania. Cei de la IBM urmaresc dezvoltarea pe regiuni si sa coopteze fortele umane din universitati, mana de lucru din aceste patru judete pentru a crea un centru de cercetare in domeniul medicinei, a nano-tehnologiei, in domeniul IT si smart city", a precizat Sorin Apostu.

 

Primarul a precizat ca IBM si-a stabilit "baza" la Targu Mures in 2008 pentru a fi la o distanta egala de celelate judete care vor fi cooptate in proiect.

 

Oficialii IBM urmeaza sa vina la Cluj Napoca pentru a discuta cu ofialii universitatilor si cu reprezentantii municipalitatii.

Comentarii Facebook