Hoți urmăriți în trafic de polițiști la Cluj. Furaseră obiecte de pe terase în valoare de peste 120.000 lei VIDEO



Un grup de hoți specializați în furtul obiectelor de pe terasele localurilor publice din Cluj a fost prins de polițiști, aceșția recuperând bunuri în valoare de 96.000 lei, din prejudiciul total de 120.000 lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au prins în flagrant 4 bărbaţi, bănuiţi că în perioada 1-12 septembrie a.c., ar fi sustras scaune, mese şi umbrele de pe terasele unor localuri publice şi din incinta unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În fapt, în noaptea de 11/12 septembrie a.c., cei patru au fost depistaţi în flagrant în timp ce au sustras o umbrelă în valoare de circa 1.000 de lei, de pe terasa unui local public de pe strada Bucium. Bărbaţii au părăsit locul faptei cu o autoutilitară, iar poliţiştii au urmărit-o cu două autospeciale şi au efectuat semnale regulamentare de oprire.

Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţiştilor şi a efectuat manevre de evitare, echipajele de poliţie au blocat autoutilitara între cele două autospeciale şi i-au imobilizat pe bărbaţi. În urma legitimării, s-a constatat că aceştia au vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani şi sunt din judeţele Cluj şi Suceava”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 41 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea autoutilitara, nu poseda permis de conducere.

După alte verificări amănunțite, oamenii legii au stabilit faptul că cei patru bărbaţi ar fi comis faptele împreună cu alţi doi bărbaţi de 28, respectiv de 24 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

La data de 12 septembrie, toţi cei 6 bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal.

În urma prezentării bărbaţilor în faţa instanţei, faţă de trei dintre aceştia s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comentarii Facebook