Hotelurile pentru caini si pisici sunt pline la Cluj

 

Hotelurile pentru caini si pisici sunt pline. Stapanii cu dare de mana, care au decis sa plece in concediu in strainatate si sa scape de griji, si-au lasat animelele de companie la ... hotel. Nu doar cainii si pisicile, ci si hamsterii si broscutele.

Preturile la hotelurile pentru animale de companie incep de la 15 lei si ajung la 35, pentru pretentiosi.

 

La "Pet Hotel Cluj" amplasat in cartierul Zorilor, nu mai gasesti un loc liber pentru a-ti lasa animalul  de cateva zile. "Toate locurile au fost rezervate din timp. La fel a fost si de Craciun, cand proprietarii de animale s-au grabit si am avut toate locurile ocupate", a declarat pentru stiridecluj.ro Luisiana Baldean, proprietarul hotelului.

Pentru Anul Nou, toate locurile din hotel sunt rezervate si cei care se ocupa de animale fac eforturi pentru cei care sunt disperati si nu au unde sa isi lase animalele cand pleaca in concediu de Revelion. "Ne suna oamenii si nu mai avem loc, asteptam sa vedem poate ca renunta unii la rezervari si atunci ii mai strecuram pe altii. Sunt oameni care au bani si care platesc 35 de lei pe zi pentru a sti ca animalul iubit e bine ingrijit", a mai spus Luisiana Baldean.

Nu doar cainii si pisicile sunt tratati regeste. "Pet Hotel Cluj" are locuri special amenajate si pentru hamsteri, porcusori de guineea sau broaste testoase.

Pentru ca e criza financiara, proprietarii de hoteluri pentru animale de companie s-au gandit sa ofere si reduceri. "Noi oferim reducere daca animalele sunt lasate mai mult in grija noastra. Platesti pe 6 zile si noi gazduim animalul 7 zile, iar pentru perioade mai lungi de pana la 14 zile proprietarul plateste pentru 11 zile", a declarat Kinga Arany, proprietarul hotelului "Pet Joy".

Kinga a mai spus ca este foarte important ca animalele sa aiba vaccinurile la zi, deparazitare externa facuta cu minim 3 zile inainte de "cazare", iar "pentru caini agresivi si catelusele in calduri se percep 30% in plus fata de tarifele normale. E si  normal pentru ca aceste animale necesita o ingrijire in plus. E mult mai greu".

Cainii si pisicile pot sta la hotel si la tara, unde aerul este mult mai curat. Alin Grebenisan conduce un astfel de pet hotel in comuna Chinteni. "Suntem la inceput, avem acum vreo 6 catei si 4 pisici in grija. Sunt multi oameni care merg in concedii in strainatate si nu au timp sa stea cu animalele. Noi avem 5 tarcuri afara de 8 mp fiecare si alte 6 locuri in casa, asadar animelele sunt tratate bine", a spus Grebenisan, pentru stiridecluj.ro.

Tarifele sunt pe masura, pentru buzunarul tuturor, pentru un caine un proprietar plateste pe zi, in functie de marimea animalului, de la 15 la 35 de zile, iar pentru pisici doar 10 lei pe zi.

Comentarii Facebook