Horea Uioreanu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

 

Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

Uioreanu a fost acuzat și condamnat apoi de Curtea de Apel Cluj, în luna mai, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că s-a folosit de informații de la SRI prin care știa că este filat de ”servicii”.

 

Procurorii militari au reţinut că Anca Elena Albu a folosit şi a permis lui Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul SIE cu mijlocirea directă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu”, preciza DNA în 2014.

 

Uioreanu mai trebuie să execute 70 de zile de muncă în folosul comunității la o unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local.

 

Alături de Uioreanu au mai fost cercetaţi Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI Cluj, Silvia Bălaj, mama subofiţerului SRI, şi Mihnea Iuoraş, subprefect al judeţului Cluj, la data faptelor.

Comentarii Facebook