Hamacele distrug copacii din Parcul Central. Ce reguli trebuie știute

 

Hamacele care sunt amplasate de clujeni în Parcul Central duce la distrugerea ireversibilă a copacilor. 

 

Semnalul a fost tras de Marcel Fodorean, inițiatorul proiectului Marea Hamaceala. ”In acest moment 90% din utilizatori leaga hamacele direct de copaci cu cordelina, iar prin aceasta scoarta copacilor e afectata, la unii din ei iremediabil. Noi am sesizat aceasta problema si am inceput sa facem niste campanii de constientizare fara efect prea mare. 

 

Varianta corecta, data pe ghidurile internationale , e prin folosirea de accesorii numite TreeHuggere, un set de chingi cu latimea de cel putin 2,5 cm - 5 cm, care sa preia greutatea pe o latime mai mare, astfel se reduce la 0 efectul utilizarii hamacului pe scoarta. O reglementare in acest sens ar fi foarte utila pentru toate spatiile verzi din Cluj”, a afirmat Marcel Fodorean. 

 

Acesta a prezentat și câteva imagini pentru a exemplifica ceea ce spune. 

 

O alta problema - resimtita de majoritatea oamenilor care merg in acea zona sunt copiii cu boxe portabile care nu tin cont de volumul ridicat la care asculta muzica. Este foarte deranjant pentru oricine sa asculte muzica data la maxim, acesta fiind in ziua de azi un obicei frecvent. O patrulare mai deasa si niste reguli mai clare ar face acel spatiu ca hot spot cultural in Cluj”, a reclamat Fodorean.

Comentarii Facebook