Halucinant! Minor de CINCI ani a mers cu bicicleta din Apahida până în Jucu

 

Poliţiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină pentru găsirea unui copil în vârstă de 5 ani din comuna Apahida care a dispărut de la domiciliu.

 

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 17.05, poliţiştii clujeni au fost sesizaţi prin Apelul Unic de Urgenţă 112 despre faptul că de pe raza comunei Apahida, a dispărut de la domiciliu un copil în vârstă de 5 ani, ieşit la plimbare cu bicicleta, în jurul orei 13.30, pentru a ajunge la o casă a familiei, aflată în construcţie, în aceiaşi localitate. Acesta nu a ajuns acolo, iar părinţii l-au căutat singuri până la ora apelului.

 

Pentru găsirea copilului au fost mobilizaţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie judeţean Cluj – Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliția Municipiului Cluj-Napoca, poliţişti criminaliști împreună cu câinele de urmă, poliţişti din cadrul Poliției Locale Apahida și jandarmi din cadrul Inspectoratului Jedeţean de Jandarmi Cluj. 

 

În timpul operaţiunilor de căutare, tatăl copilului a fost contactat telefonic de fratele său, din comuna Jucu, judeţul Cluj, care i-a adus la cunoştinţă faptul că minorul este la locuinţa sa, unde l-a găsit în momentul în care a ajuns acasă.

 

Recomandările Poliției:

 

Un caz cu un final fericit, dar un caz care putea să se încheie foarte bine cu un final mult mai trist. Din acest motiv, recomandăm părinţilor să de-a dovadă de mai multă responsabilitate în supravegherea copiilor.

 

Nu lăsaţi copiii să circule cu bicileta pe drumurile publice nesupravegheaţi, chiar dacă locuiţi în mediul rural. Riscul unui accident rutier sau a unei autoaccidentări este mereu prezent.

 

Stabiliţi cu copiii dumneavoastră modalităţi de a cere ajutorul în cazul în care se rătăcesc. Învăţaţii să apeleze la un poliţist, jandarm, sau la un alt adult însoţit de un copil şi să solicite ajutorul.

 

Învăţaţii pe copii să cunoască numele complet şi adresa la care locuiesc.

 

Stabiliţi cu ei puncte fixe, având la bază repere pe care ei le cunosc, în care să vă aştepte dacă se pierd şi nu mai ştiu drumul spre casă.

Comentarii Facebook