Guvernul a aprobat transformarea Centrului de Sanatate Mociu in Camin de batrani

Centrul de Sanatate din comuna clujeana Mociu va fi transformat in camin de batrani, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern in aceasta saptamana.

 

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 9 martie, lista spitalelor care vor fi transformate in camine de batrani. Din judetul Cluj, singura unitate medicala afectata de aceasta masura este Centrul de Sanatate din Mociu.

 

Pe lista aprobata de Guvern sunt 67 de spitale din toate judetele tarii. Acestea au 677 de medici si 2.085 de asistenti medicali.

 

Potrivit propunerilor Ministerului Sanatatii, alte trei spitale din judet ar putea fi comasate. Este vorba de Spitalul de Boli Infectioase, care ar urma sa se comaseze cu Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul din Campia Turzii care s-ar putea comasa cu cel din Turda si de Spitalul din Gherla care ar urma sa fie comasat cu cel din Dej. Asupra acestor unitati medicale nu s-a luat inca o decizie finala.

 

Vezi si

Senatorul Marius Nicoara: "Stop desfiintarii spitalelor din Gherla, Campia Turzii si a Centrului de Sanatate din Mociu!"

Comentarii Facebook