Grupul Scolar Samus implineste 60 ani de la infiintare! Vezi ce evenimente sunt programate



Grupul Scolar "Samus" Cluj-Napoca aniverseaza 60 de ani de la infiintare si organizeaza in perioada 3-6 mai o serie de manifestari.
 
"In zilele de 3 si 4 mai vor avea loc ateliere de lucru pe diverse teme, precum: Estetica si igiena corpului omenesc, Ziua internationala a cartii, indeletniciri in arta culinara, stiinta pentru toti-o distractie pentru fiecare, impreuna in lumea copiilor; vizionari de filme educative si dezbateri; Expozitii de pictura cu lucrari ale elevilor; Concursuri sportive; Programe-cultural artistice; Balul stilistului", precizeaza reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, care administreaza Grupul Scolar.

Marcarea festiva a evenimentului va avea loc joi, 5 mai, la ora 11.00 printr-un Te Deum oficiat de IPS Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.
 
In data de 6 Mai 2011, incepand cu ora 9.00 se va desfasura simpozionul aniversar cu tema "Bune practici in incluziunea scolara si socioprofesionala a elevilor cu CES", la care vor participa cadre didactice din judetul Cluj cat si din alte judete.

Grupul Scolar "Samus" a fost infiintat in 1951 cu scopul de a scolariza elevi cu deficiente de auz din zona Ardealului, iar din 1986 s-au constituit si clase pentru deficienti mintali. Din anul 2006 exista pe fiecare nivel cate o clasa cu elevi din invatamantul de masa in specialitatea estetica si igiena corpului omenesc, astfel ca Grupul scolar "Samus" Cluj-Napoca a devenit o scoala incluziva si este singura unitate de invatamant din judet care pregateste elevi pentru meseriile: frizerie, coafura, manichiura, pedichiura si coafor stilist.

Comentarii Facebook