Gruparea Balibacea, aruncata dupa gratii! Ovidiu Vancea si oamenii lui au fost arestati pentru 29 de zile


Ovidiu Vancea, zis Balibacea, si alti 5 membri ai gruparii sale, au fost arestati pentru 29 de zile, sub acuzatiile de inselaciune, fals si uz de fals.

Ovidiu Vancea, Andrian Cristea, Ioan Moldovan, Mircea Cupar, Alexandru Mitrean si Gheorghe Anton Scurtu au fost audiati, joi, de procurorii clujeni, care au emis pe numele lor ordonante de retinere pentru 24 de ore.

"Din primele cercetari efectuate a rezultat ca in cursul anilor 2009 si 2010, persoanele in cauza se prezentau la diferite societati comerciale ca fiind reprezentantii unor societati de transport, si folosind documente false de inregistrare fiscala, autovehicule cu numar fals de inmatriculare, cat si acte de identitate false ale conducatorilor auto si ale delegatului, incarcau diferite marfuri, dupa care plecau", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Cei sase au fost retinuti in flagrant, miercuri, in momentul in care incercau sa vanda materiale de constructii furate.

Gruparea lui Ovidiu Vancea este cercetata pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, complicitate la inselaciune, uz de fals, instigare la inselaciune, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

Anchetatorii incearca acuma sa recompuna sirul furturilor comise de cei sase si au precizat ca, potrivit datelor provizorii, paguba creata firmelor care detin depozite de materiale de constructii se ridica al 700.000 de lei.

 

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, este unul dintre capii lumii interlope din judetul Cluj, fiind acuzat ca in 2003 ar fi comandat atacul de grenada de la pizzeria Pharaon din Turda.

Comentarii Facebook