Gregorian Bivolaru a fost ACHITAT la Cluj de acuzația de trafic de persoane

 

Gregorian Bivolaru, fostul lider MISA, a fost achitat de Tribunalul Cluj, în dosarul de trafic de persoane. 

 

Bivolaru a fost trimis în judecată în 2007 de DIICOT, el fiind dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la închisoare pentru că a întreținut act sexual cu un minor.  

 

Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunilor de constituire a unei organizaţii cu caracter fascist (…) având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală, de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală (…). Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, având în vedere că art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sancţiona fapta de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, a fost abrogat. (…) Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunii de trafic de persoane”, precizează Tribunalul Cluj.

 

Faptele care s-au prescris sunt iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegală a frontierei de stat, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

 

De asemenea, probele DIICOT din dosar obţinute prin interceptările telefonice sunt nelegale. ”Constată nelegalitatea probelor obţinute prin interceptările telefonice şi înregistrările audio şi dispune excluderea mijloacelor de probă constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului Bivolaru Gregorian, proceselor-verbale de percheziţie întocmite cu ocazia percheziţiilor efectuate în datele de 18 martie 2004, 19 martie 2004, 21 martie 2004, 22 martie 2004 şi 23 martie 2004 şi dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate şi obiectelor ridicate şi consemnate în procesele-verbale de percheziţie nelegale”, se mai arată în sentința Tribunalului Cluj. 

 

De asemenea, şi rapoartele tehnico-ştiinţifice întocmite de Asociaţia Psihologilor din România şi de psihologii Luminiţa Petrescu şi Tudorel Butoi sunt nelegale.

 

A fost ridicat sechestrul asigurător pus pe două imobile din Bucureşti aparţinându-i lui Gregorian Bivolaru, căruia i-au fost restituite și bunurile ridicate în urma percheziţiei domiciliare din 18 martie 2014.

 

De asemenea, instanţa i-a achitat şi pe ceilalţi 20 de inculpaţi din dosarul de trafic de persoane, unul dintre cei 20 decedând însă pe parcursul procesului penal.

 

Sentința nu este definitivă.

Comentarii Facebook