Greva in spitale la Cluj! Activitatea este paralizata, dupa ce 4.000 de asistenti si medici sunt in greva de la ora 7.00


Spitalele clujene sunt paralizate de greva asistentilor si a personalului auxiliar, la care s-au alaturat, partial, si unii medici. Sindicalistii SANITAS Cluj se solidarizeaza cu problemele bugetarilor si cer sa nu le fie reduse salariile.

"Ne-am solidarizat cu greva bugetarilor pentru ca reducerile de 25 % a salariilor ne omoara. Suntem alaturi de profesori si cei care sunt astazi in greva pentru ca numai daca suntem multi vor reusi sa le atragem atentia guvernantilor. Sunt proteste peste tot la toate spitalele din judet, inca de la ora 7.00 dimineata", a declarat pentru Stiri de Cluj Stefan Roman, presedintele SANITAS Cluj.

Greva a inceput timid la ora 7.00 si se va incheia la 15.00. In acest moment, asistentii, personalul auxiliar ski o parte din medici au iesit in curtile unitatilor sanitare la Spitalulo Clinic Judetean Cluj, Spitalul dee Recuperare Cluj, Centrul de Diagnostic Cluj, Spitalul Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Adulti.

In tot judetul, la protest s-au raliat 4.000 de sindicalisti, dintre care 3.000 numai in Cluj-Napoca. In spitale sunt asigurate numai urgentele si lucreaza o treime din personal.

Presedintele SANITAS Cluj, Stefan Roman, a mai declarat ca dupa acest protest va urma greva generala pentru ca "decat sa ne omoare ei mai bine ii omoram noi".

Comentarii Facebook