Grevă în penitenciarul Gherla și la secția exterioară din Cluj-Napoca

 

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declanșat greva japoneză, la protest participând și angajații din Cluj.

 

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condițiile de lucru, neplata orelor suplimentare, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

 

Adrian Ovidiu Bota, președintele Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla, a declarat că ”angajaţii Penitenciarului Gherla şi ai Secţiei Exterioare Cluj-Napoca a penitenciarului au declanşat greva japoneză şi poartă, vineri, banderole albe pe braţe în semn de protest faţă de situaţia din sistem şi cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Ministrul Justiţiei, Tudor Toader, a promis îmbunătăţirea acestor condiţii de muncă, dar bugetul pentru investiţii a fost înjumătăţit. Cerem plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor cere şi demiterea ministrului Tudorel Toader pentru situaţia în care a ajuns sistemul penitenciar”.

 

Protestele se vor accentua, putându-se ajunge și la refuzul de a intra în serviciu în penitenciarele, acolo unde nu sunt destui angajați.

 

La Penitenciarul Gherla avem deficit de personal. Deşi s-au promis angajări, ministrul Justiţiei nu s-a ţinut de cuvânt. Noi avem 480 de cadre angajate şi necesarul ar fi de 620 pentru ca activităţile să decurgă normal. Sunt situaţii în care colegii mei rămân singuri într-un post în care se cer doi angajaţi”, a precizat Bota.

 

La Penitenciarul Gherla protestează, vineri, peste 200 de angajaţi, din cei 480 aflați pe statul de plată.

Comentarii Facebook