Greva in Gara Cluj! 20 de trenuri au fost blocate doua ore in judet din cauza protestelor - Vezi ce nemultumiri au ceferistii VIDEO


Trenurile au fost oprite in garile din judetul Cluj de la ora 7.00 si nu vor circula timp de doua ore. Sunt 20 de garnituri afectate de greva declansata de ceferisti. Protestul a incetat la ora 9.00 si trenurile si-au reluat circulatia.

"In zona Clujului in jur de 20 de trenuri sunt afectate, care vor avea intarzieri intre doua ore si jumatate de ora, in functie de ora de plecare. Motivul grevei este nesemnarea contractului colectiv de munca de catre administratie. Membrii de sindicat in decursul acestor doi ani au renuntat la mai multe drepturi castigate in timp fara se pare niciun rezultat. Statea caii ferate este dezastruoasa, cel putin in privinta infrastructurii. Nu se intrevad masuri pentru reabilitare, cresterea vitezei de circulatie.

Un alt motiv ar mai fi conditiile precare de munca care afecteaza inclusiv circulatia trenurilor. Noi am dori accelerarea masurilor pentru reabilitarea infrastructurii. Din cate am inteles sunt fonduri europene care nu sunt accesate din lipsa de programe
", a declarat Cristian Jeler, lider sindical zonal Cluj.
 
Ceferistii sunt nemultumiti si de prelungirea varstei de pensionare, prin eliminarea grupelor de munca.

"Retragerea grupei de munca la functii ce concura la siguranta circulatiei ceea ce duce la o varsta de pensionare destul de inaintata si cei care sunt afectati sunt direct raspunzatori de siguranta circulatiei si nu stiu daca vor trece de baremele medicale si psihologice", a mai spus Cristian Jeler.

In Gara Cluj erau in jurul orei 7.20 circa 30 de persoane care asteptau pornirea trenurilor. Sindicalistii estimeaza in in intreg judetul circa 1.000 de calatori sunt afectati de greva lor.

Comentarii Facebook