Greva generala de la Opera Romana din Cluj a durat numai 2 ore! Artistii sunt in greva japoneza acum


Greva generala declansata luni de angajatii de la Opera Romana din Cluj a durat numai doua ore. Sindicalistii sunt acum in greva japoneza, pentru "a nu fi acuzati ca nu vrem sa muncim", a declarat pentru Stiri de Cluj Dan Gadea, liderul Sindicatului Transilvania Art.

Greva generala a fost declansata de artistii de la Opera Romana, luni, la ora 10.00, iar o delegatie a protestatarilor s-a deplasat la Bucuresti pentru a discuta cu ministrul Culturii Kelemen Hunor.

"Am avut o discutie de doua ore si jumatate si rezultatul era cel scontat. Ne-a spus ca nu poate sa il demita pe Rares Trifan, directorul nostru, pentru ca il da in judecata. Va trimite corpul de control ca sa verifice cele reclamate de noi si vom intrerupe greva generala pentru saptamana viitoare pentru ca situatia este delicata si am fost acuzati ca nu vrem sa muncim, asa ca vom face greva japoneza", a completat Dan Gadea, presedintele Sindicatului Transilvania Art.

 

Sindicalistii il acuza pe directorul Operei Romane din Cluj, Rares Trifan, de management defectuos si cer demiterea lui. Protestatarii si directorul sunt convocati lunea viitoare la Ministerul Culturii pentru o mediere a conflictului.

Comentarii Facebook