Greva generala, de doua ore, in fiecare zi la Opera Nationala Romana din Cluj - VIDEO si FOTO

Angajatii de la Opera Nationala Romana din Cluj au intrat de la ora 10.00 in greva generala. Protestul va fi unul atipic si va dura numai doua ore in fiecare zi.

 

"Este o greva generala atipica pentru ca dupa-masa vom face o repetitie. Vom lucra intr-un fel. Greva nu se termina aici, greva va continua, daca minimele noastre cereri nu vor fi satisfacute", a declarat Alexandru Manzat, vicepresedintele Sindicatul ui Transilvania Art Cluj.

 

O delegatie a protestatarilor s-a deplasat la Bucuresti pentru a discuta cu ministrul Kelemen Hunor. Angajatii de la Opera cer demisia directorului Rares Trifan pentru management defectuos si se plang ca au pierdut in total 40% din salariu in urma reducerilor: 25% in urma reducerilor facute de Guvern si 15% din sporul de fidelitate.

 

Sindicalistii vor sa dea in judecata Opera Nationala Romana Cluj pentru ca nu au fost distribuiti in spectacole in luna septembrie.

 

"Vrem sa dam in judecata Opera pentru ca foarte multi dintre angajatii nu au fost implicati in productii in luna septembrie si aceia au salariul diminuat cu inca 15%, deci in total am pierdut 55% din salariu pe luna septembrie", a mai spus Alexandru Manzat.

 

Opera Nationala Romana din Cluj are 280 de angajati, dintre care 200 sunt membri ai Sindicatului Transilvania Art.

 

Comentarii Facebook