Greva de avertisment la Opera Nationala din Cluj! 100 de artisti au intrerupt lucrul si au cantat pe scari "Corul sclavilor", din Nabucco


Artistii de la Opera Nationala din Cluj au intrerupt astazi lucrul timp de doua ore si cer demiterea directorului, Rares Trifan, pe care il acuza de lipsa de comunicare, abuz in functie si management defectuos.

La protest au participat peste 100 de membri ai sindicatului Transilvania Art, care s-au strans in sala de spectacole csi au dus cu ei pancarte pe care au scris: "Greva de avertisment" si "Demisia directorului Rares Trifan".

Presedintele Sindicatului Transilvania Art, Dan Gadea, a declarat ca, din cauza modului in care directorul Rares Trifan conduce institutia, spectacolele au fost anulate si nu pot fi sustinute.

 

"Centrala termica este inchisa si in sala de spectacole sunt 13 grade. Trebuia sa fie la Bucuresti din martie pentru a rezolva aceasta problema si sa se asigure ca vor fi bani pentru mutarea centralei termice. A condus prost institutia si a cheltuit banii pe spectacole costisitoare, in loc sa investeasca in centrala termica", a mai afirmat Dan Gadea.

Presedintele sindicatului a dat ca exemplu spectacolul "Don Giovanni" care a costa 400.000 de lei, in timp ce mutarea centralei ar fi costat numai 100.000 de lei.

Plangerile sindicalistilor vor ajunge pe masa ministrului Culturii, Kelemen Hunor, dar si pe cea a prefectului Florin Stamatian.

Artistii de la Opera Nationala din Cluj vor declansa peste cinci zile greva generala. Activitatea institutiei a fost sistata saptamana trecuta, cand directorul Rares Trifan a anuntat ca spectacolele sunt anulate pentru ca nu este caldura.

"Din cauza imposibilitatii utilizarii centralei termice, care nu mai indeplineste noile conditii legale pentru a functiona, spectacolele lunii octombrie vor fi reprogramate sau vor fi prezentate in alte locatii", anunta directorul printr-un comunicat de presa.

Rares Trifan a mai precizat ca va organiza o conferinta de presa si va demonta toate acuzatiile.

Comentarii Facebook