Gradinitele din Cluj i-au chemat pe parinti la munca patriotica, dupa ce femeile de serviciu au fost date afara


Personalul auxiliar din gradinitele din Cluj a fost "rarit" din aceasta toamna cu cateva sute de angajati. Astfel, s-a ajuns in situatia ca directorii sa ii cheme pe parinti sa faca curatenie.

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a primit cereri de la majoritatea gradinitelor si creselor din judet prin care sunt solicitate posturi suplimentare de ingrijitoare, ajutor de bucatar si femei de serviciu. "Am cerut pentru ca nu mai facem fata. Normativul este de o ingrijitoare la 15 copii, dar la noi nu se respecta nimic. Am 120 de copii, de la bebelusi pana la cei de 5 ani, in 7 grupe cu program prelungit si am numai 3 ingrijitoare pe zi cu care ma descurc", a povestit pentru Stiri de Cluj directorul unei gradinite din cartierul Marasti, care a vrut sa isi pastreze anonimatul.

Situatia este cu atat mai grava cu cat aceste ingrijitoare fac si munca femeii de serviciu si a ajutorului de bucatar. "Doamne fereste sa se intample ceva cu micutii in timpul programului ca si la maternitatea Giulesti ca nu stiu cine va raspunde. Eu ai alti colegi am sesizat conducerea inspectoratului si am cerut mai multe posturi. Pana atunci, i-am chemat pe parinti sa faca munca patriotica sa ne ajute in curte sa facem curatenie", a mai spus managerul gradinitei, care a precizat ca, potrivit normativului stabilit de Ministerul Educatiei ar mai avea nevoie de 5 ingrijitoare.

Conducerea Inspectoratului Judetean Scolar (ISJ) Cluj neaga ca ar fi primit cereri de suplimentare a posturilor. "Nu am primit nimic si nu stiu nimic despre aceasta problema. Probabil ca parintii se ofera sa mearga si sa faca munca patriotica pentru ca vad ca la gradinite este nevoie de forta de munca, dar nu cred ca vreun director ii cheama pentru ca nu au angajati suficienti", a declarat pentru Stiri de Cluj Anca Hodorogea, inspector general ISJ Cluj.

Inspectoratul Judetean Scolar Cluj a redus in aceasta toamna 530 de posturi din invatamantul clujean, din scoli, gradinite si crese. Disponibilizarile au vizat in special personalul auxiliar.

Comentarii Facebook