Gradina Zoo de la Turda va fi deschisa in iunie, cu girafe si rinoceri din Africa


Gradina Zoo de la Turda va fi functionala din luna iunie 2012, a declarat Mate Csaba la infiintarea Serviciului Public Parc Zoologic si de Agrement Turda.

Pe langa animalele existente, vor mai fi aduse di altele din Africa. Consilierul Doru Anca, de la PRM, a afirmat ca suma de 4 miliarde de lei vechi pentru achiitia de animale nu va fi suficienta, scrie turdanews.net.

Administratorul Gradinii Zoologice, Mate Csaba, a mai afirmat ca vor fi cumparate animale din Africa, dar vor veni si din donatii de la alte gradini zoologice din tara si strainatate.

Valoarea totala a investitiei este de 7.842.109 lei, fara TVA, adica 1.931.455 euro, fara TVA, din care 75% finantare din partea Ministerului Mediului si Padurilor si 25% din partea municipiului Turda.

Parcul Zoo de la Turda va fi deschis pana in 15 iunie.

 

Banii sunt folositi pentru dublarea spatiului destinat animalelor si refacerea custilor si a aleilor.

Administratorul Gradinii, Mate Csaba, a declarat ca vor fi aduse girafe si rinoceri, pe langa animalele deja existente. "Girafele vor fi aduse de la gradini zoologice din Europa, la un cost de circa 10.000-12.000 de euro, in timp ce pentru aducerea rinocerilor se poarta negocieri cu ferme din Africa de Sud, costul unui exemplar fiind de circa 25.000-30.000 de euro", a spus Mate.

Pana la inceperea lucrarilor de modernizare, Gradina Zoologica Turda avea circa 20.000-22.000 de vizitatori pe an, dar pe viitor numarul ar putea creste de 10 ori.

Comentarii Facebook