Gicu Gansca sfideaza justitia! Procesul de manipulare a bursei a inceput, dar omul este in vacanta in Thailanda


Procesul in care Gicu Gansca este judecat pentru manipularea bursei a inceput, dar afaceristul nu s-a prezentat. Gansca este in vacanta in Thailanda.

Gicu Gansca a fost trimis in judecata in luna noiembrie 2010 sub acuzatia de manipulare a bursei, in achizitia actiunilor de la ACI Bistrita.

Sergiu Bogdan, avocatul omului de afaceri, a invocat faptul ca tranzactia a fost facuta pe piata RASDAQ, care nu era supusa reglementarilor Bursei de Valori Bucuresti si ca Gicu Gansca nu se face vinovat de manipulare a bursei.


"Daca RASDAQ nu este o piata reglementata, atunci nu se mai poate vorbi despre o infractiune. Acuzatiile de manipulare a pietei de capital se refera numai la pietele reglementate, iar in cazul RASDAQ nu putem vorbi despre asa ceva. In dosarul de urmarire exista un raspuns al Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare care arata ca piata RASDAQ nu este reglementata. DIICOT a cerut informatii CNVM si aceasta institutie a raspuns ca piata Rasdaq este una nereglementata", a precizat avocatul Sergiu Bogdan.

 

Judecatorul a admis aceasta cererea avocatului, iar raspunsul CNVM va fi adus la urmatoarea infatisare.


Omul de afaceri Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT pentru manipularea bursei.

Rechizitoriul intocmit de DIICOT Cluj arata ca Gicu Gansca a achizitionat printr-un antecontract de vanzare - cumparare actiuni la firma ACI Bistrita si le-a trecut prin bursa pentru a le da aspectul de legalitate

Gicu Gansca a cumparat in total 3,9 milioane de actiuni de la ACI Bistrita si pretul nu a fost cel stabilit pe bursa, ci pretul stabilit prin contractul de vanzare-cumparare.

Citeste si...
Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, trimise in judecata pentru manipularea bursei

Claudiu Silaghi, acuzat ca a manipulat bursa alaturi de Horia Ciorcila, este aparat de Clubul Rotary Parc Cluj Napoca

Comentarii Facebook