Gay Pride Parade de la Cluj NU a primit AUTORIZAȚIE de la Primăria Cluj-Napoca / UPDATE

 

UPDATE

 

Problema stă exact așa: a fost mai întâi depusă o cerere la Primărie în data de 8 iunie, care a fost respinsă. În data de 14 iunie, au mai fost depuse 4 cereri cu zile și ore diferite care au fost și ele respinse. Ieri, 16 iunie, au mai fost depuse la Primărie 10 cereri care oferă alternative pentru data, ora și locul de plecare. Am luat legătura cu reprezentanții Primăriei și încercăm să găsim o soluței de comun acord ca marșul să aibă loc. În cursul zilei de luni sau marți urmează să anunțăm ora și locul de plecare a marșului, care sigur va avea loc”, precizează organizatorii marșului.

 

--------------------------- 

Organizatorii Pride Parade de la Cluj anunță că nu au primit autorizație pentru marșul lor din luna iulie. 

 

Conform Primăriei Cluj-Napoca, cererile de aprobare a marșului din 1 iulie au fost respinse din cauza organizării în același timp a altor evenimente în centrul orașului.

 

Clujul se poziționează ca un oraș care respectă diversitatea. 

 

De aceea, negocierile cu Primaria Cluj-Napoca vor continua în zilele următoare. Căutăm împreună soluția cea mai eficientă pentru buna desfășurare a marșului”, anunță ClujPride, organizatorul manifestării.

 

Parada trebuia să aibă loc în 1 iulie, dar în locul acesteia are loc un marș al organizației extremiste Noua Dreaptă.

 

Membrii comunității gay ar putea organiza un marș fără a avea autorizație, la fel ca toate marșurile care au avut loc în Cluj-Napoca în această iarnă.

 

Marșul trebuia să aibă loc la finalul evenimentului CLUJ PRIDE, din perioada 28 iunie - 1 iulie. ”Este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania, care își dorește să încurajeze participarea persoanelor LGBT în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre. Aducem culoare locală, o atitudine senină și optimistă pentru o serie de activități care să acopere o plajă cât mai largă de nevoi – de la prezentări pe teme LGBT și vizionări de filme, la un picnic comunitar. Activitățile se vor derula în perioada 28 iunie -1 iulie, finalizându-se în ultima zi cu un marș care să ofere un mesaj public”, precizau liderii comunității LGBT.

 

Marșul urma să înceapă de la ora 16.00, în Piața Avram Iancu. 

 

Ce mesaj au membrii comunității LGBT.

Comentarii Facebook