Garda de Mediu a închis rampa de la Pata Rât. Brantner Vereș a primit o amendă de 30.000 de lei

 

Comisariatul General al Gărzii de Mediu București a amendat firma Brantner Vereș cu 30.000 de lei și a închis rampa de la Pata Rât, pentru că funcționează ilegal.

 

Conducerea Brantner susține că trebuia închisă numai vechea rampă și nu celula de depozitare temporară, aflată în vecinătatea rampei.

 

Există o confuzie, după cum o vede Comisariatul General de la București. Pentru ei există o singură rampă și a dispus vineri, 2 noiembrie, sistarea activității de depozitare a deșeurilor pentru că rampa este neconformă. Asta înseamnă ca depozitarea deseurilor pe acel amplasament este intersiză.

 

Domnul Eugen Vereș a fost amendat cu 30.000 de lei, vineri, 2 noiembrie. Conform spuselor domnului Vereș, și nu îl contrazic, el spune ca rampa veche ar fi una și cea noua e alta. Actele nu confirmă ceea ce spune domnul Vereș. Rampa temporară este pe trei ani pentru stocare temporară și un an pentru valorificare. Rampa este în procedură de autorizare, dar acest lucru nu poate fi făcut pentru că pământurile pe care este ampalsată sunt ale nimănui. Primăria Cluj-Napoca trebuie să rezolve actele acelui teren și abia apoi Agenția de Mediu va putea autoriza rampa temporară. Între timp, depozitarea deșeului menajer se va face numai cu amenă și dosar penal”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea.

 

Coste a spus că în acest moment în județul Cluj nu mai sunt rampe autorizate și că municipalitatea ar putea lua în considerare transportul deșeurilor menajere la Alejd, în județul Bihor.

 

Rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă. Primăria nu are soluţii pentru depozitarea gunoiului menajer - VIDEO

Comentarii Facebook