Gafa URIASA! DSP Cluj a recomandat o femeie pentru transplant de rinichi, desi are nevoie de transplant de maduva


O clujeanca bolnava de leucemie si-a depus o cerere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj pentru a se putea opera in strainatate, dar aceasta s-a blocat pentru ca un functionar i-a gresit boala.

Maria Colceriu are 37 de ani si a fost diagnosticata cu leucemie in 2011. Aceasta a facut o cerere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj pentru a fi operata in strainatate. Raspunsul trebuia sa ii vina la finalul anului 2010, dar in ianuarie a aflat ca dosarul s-a intors la Cluj pentru ca un functionar a a scris in cererea ei "transplant renal".


Comisia de la Ministerul Sanatatii, care a analizat cazul, a trimis dosarul inapoi la Cluj pentru "neclaritati".

"Cand ai 37 de ani si primesti vestea ca ai leucemie simti ca a cazut cerul cu tine. Am aflat acest lucru din vara anului 2010 si de atunci stau pe citostatice. in prezent, boala este remisa, dar poate aparea in orice clipa", a spus femeia.

Ea a avut dureri mari de cap in 2010 si a fost diagnosticata rapid cu leucemie. A stat doi ani pe citostatice si la a treia cura boala a intrat in remisie. Medicii i-au recomandat atunci un transplant medular, dar are nevoie de 100.000 de euro pentru operati.

Ea a luat legatura cu doua clinici din Israel si Italia pentru a vedea cat costa o astfel de operatie. "In Israel costa 119.000 de euro, iar la Genova sunt acum in discutii. Am nevoie de acordul ministerului si de bani. Am nevoie in prima faza de 10.000 de euro, o prima transa, si apoi banii trebuie sa ii platesc pe rand. Eu as vrea la Genova. Cunosc pe cineva care a suferit de aceeasi boala si s-a vindecat la Genova. De cinci ani a facut transplant si anul acesta se casatoreste. Este o tanara de 27 de ani. Cei de la clinica gasesc donatorul si apoi incepe propriu zis transplantul. Sper sa fie bine", a spus Maria Colceriu.

Conducerea DSP Cluj a anuntat ca dosarul a fost refacut. "Eroarea din dosar nu a contat in fata ministerului. Problema se va rezolva in cateva zile", spune Dorina Duma, directorul DSP Cluj.

Comentarii Facebook