Functionarii de la Consiliul Judetean Cluj au strans deseuri in Cheile Turzii VEZI FOTO


Functionarii de la Consiliul Judetean (CJ) Cluj si salvamontistii au strans 120 de saci cu deseuri nedegradabile de pe traseele din Cheile Turzii.

Actiune a avut loc vineri, 29 aprilie, iar deseurile colectate au fost transportate pana la iesirea din rezervatie, unde unde au fost ridicate de o firma de colactare.

"Scopul principal al acestei actiuni l-a reprezentat atat igienizarea si mentinerea in conditii optime a rezervatiei, cat si pregatirea acesteia pentru afluxul de turisti si vizitatori care sunt asteptati atat cu prilejul zile de 1 Mai cat si pe parcursul intregului sezon estival. In cadrul acestei actiuni au fost colectati aproximativ 120 de saci cu diverse dedeuri nedegradabile rezultate din colectarea lor de pe intreg traseul marcat", a declarat vicepresedintele CJ Cluj, Radu Bica.

Forul judetean a alocat fonduri si pentru repararea celor doua podete din rezervatia naturala Cheile Turzii, care au fost  afectate din 2010. "Din bugetul judetului au fost acordate sume importante pentru inlocuirea panourilor de informare si inchirierea a doua toalete ecologice", a mai afirmat Radu Bica.

Rezervatia Naturala "Cheile Turzii" este un obiectiv turistic administrat de Consiliul Judetean Cluj. Accesul se face pe baza de bilet, adultii platesc 3 lei, iar copiii 1 leu.

In aceasta perioada, grupurile organizate pot beneficia de ghid turistic din partea custodelui sau a Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj, pe baza unei cereri depuse cu cel putin o zi inainte. Zona este supravegheata in permanenta de salvamontisti, o echipa compusa din 2 oameni in timpul saptamanii, so la care se adauga unul sau doi in weekend -uri si de sarbatori.

 

Vezi si...

60 de saci cu deseuri, stransi din Cheile Turzii de o echipa de voluntari

Comentarii Facebook