Fostul președinte al Asociației Părinților de la liceul Bathory acuzat că a căpușat peste 11.000 de euro din ”fondul școlii”



Fostul președinte al Asociației Părinților Bathory este acuzat de actuala conducere de faptul că ar fi sifonat peste 11.000 de euro din donațiile strânse în conturile asociației.

Astfel, actuala conducere a Asociației Părinților Bathory îl acuză pe fostul președinte, V. K. , de faptul că ar fi retras, în mai multe tranșe pe parcursul anului 2017, suma de 47.000 de lei din conturile asociației, bani proveniți dintr-o donație destinată specific pentru reabilitarea curții școlii liceului Liceul Teoretic Báthory István, din Cluj-Napoca. Acesta este acuzat că a retras banii, fiind singurul cu acces la contul bancar, fără vreun document justificativ.

De asemenea, ar fi retras suma de 250.000 de forinți, bani proveniți dintr-o donație nerambursabilă din Republica Ungaria, fără să îi mai depună în casa Asociației.

Bărbatul ar fi profitat de funcția sa în asociație pentru a retrage alte sume de bani provenite din sponsorizări, din donații de la părinți sau din fonduri pentru organizarea balului bobocilor.

V.K. este acuzat că și-a însușit și mai multe bunuri, achiziționând telefoane mobile, tablete și contractând mai multe abonamente de telefonie mobilă, în ciuda faptului că Asociația avea un singur angajat.

Consiliul Asociației Părinșilor i-au trimis acestuia și o notificare, la finalul anului 2017, prin care îi solicită să returneze integral sumele sustrase, plus dobânzile aferente.

Contactată de reporterul Știri de Cluj, directoarea adjunctă a Liceul Teoretic Báthory István, Judit Szilagyi, a declarat că a auzit de caz, însă Asociația Părinților nu este subordonată școlii, fiind o organizație de sine stătătoare.

De asemenea, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că asociațiile de părinți sunt organizații independente, iar conducerea Inspectoratului nu are autoritate asupra lor. ”Banii colectați de la părinți sau din donații sunt folosiți de aceste asociații în folosul copiilor. Spre exemplu, la Colegiul Național ”Emil Racoviță” sunt plătite vacanțe pentru olimpici. Alții fac lucrări de reparații în clase, dar conducerile Asociațiilor decid ce fac cu acești bani”, a precizat Valentin Cuibus. 

Comentarii Facebook