Fostul director de la Apele Romane Somes -Tisa ar putea ajunge pe mana procurorilor, din cauza achizitiilor facute la suprapret

Truse medicale, tacamuri, cizme impermeabile, centura de salvare si multe alte produse din stocul de aparare au fost achizitionate de Administratia Apelor Romane Somes Tisa la preturi duble fata de cele de pe piata.

 

Iata cateva exemple:

1. Truse medicale- au fost achizitionate 100 de bucati, la pretul de 530 de lei/buc, un total de 53000 lei, in conditiile in care o trusa medicala costa intre 250 si 300 de lei.

 

2. Cutite, linguri, lingurite, furculite- au fost achizitionate 400 de bucati, la pretul de 10, 28 lei/bucata. Asta in conditiile in care un set intreg de tacamuri cu 24 de piese la Cora, de exemplu, costa 119,99 lei.

 

3. Centura de siguranta PSI- 40 de bucati la pretul de 1100 de lei/buc, in conditiile in care pe internet, pe site-uri de specilitate se vand cu preturi intre 150-200 de lei bucata.

 

4. Cizme impermeabile sold- au fost achzitionate 220 de bucati la pretul de 244,87 lei, in conditiile in care acestea pot fi cumparate din foarte multe locuri la preturi cuprinse intre 120 si 180 de lei.

 

5. Centuri de salvare, colace de salvare- au fost cumparate 50 de bucati la pretul de 840 de lei/bucata , in conditiile in care un colac de salvare se vinde pe internet cu preturi cuprinse intre 150-250 de lei in functie de model si de firma care il comercializeaza.

 

Fostul director al Administratiei Apele Romane Somes-Tisa, Mircea Itu, a declarat ca a respectat procedurile de licitatie in cazul achizitiilor facute pentru stocul de aparare si materialele pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor.

"A fost un program de achizitie pentru completarea stocului de aparare si interventie. Posibil sa fi fost si erori in procesul de achizitie, dar au fost lucruri importante care au fost cumparate. Noi am cumparat printr-o procedura de achizitie care este normala. Nu pot sa intervin eu ca si director am stabilit o comisie care s-a ocupat de aceste achizitii", a declarat Mircea Itu.

Fostul director a mai afirmat ca nu cunoaste pe nimeni de la firmele ARSIS TUB Invest SRL si DITSDRI Company SRL Bucuresti, de la care au fost achizitionate produsele, asa ca nu poate fi banuit ca ar fi facut "ceva intelegeri".

"Nici nu-i cunosc in mod personal, n-am colaborat niciodata cu dansii, nu sunt prietenii mei. Nu pot sa spun ca ne-au pacalit. Partea tehnica si-a spus cuvantul nu eu. Toate ofertele pe care le-am primit le-am acceptat. In plus, aceasta procedura de achizitie s-a facut imediat dupa ce am fost numit", a mai spus Mircea Itu.

Fostul director a mai afirmat ca au fost respectate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34 din 2006 si nu s-a depasit valoarea de 15.000 de euro pe fiecare produs achizitionat. El a afirmat ca si-a dat demisia la inceputul acestui an, dar ca acest lucru nu are nici o legatura cu licitatia facuta in 2009.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Apele Romane, Anca Maria Tanase, a venit cu precizari la Realitatea TV si l-a contrazis pe Mircea Itu.

"Domnul director general de la Administratia Apelor Romane, David Csaba, a constatat acest lucru la inceputul anului 2010 si a demarat o ancheta interna. Unul dintre motivele pentru care a fost demis a fost si aceasta licitatie. Ancheta este in derulare si in masura in care vom avea documentele necesare ele vor fi deferite instantei", a mai spus Ana Maria Tanase.



Reprezentantii administratiei au mai spus ca exista posibilitatea ca fostul director Mircea Itu sa fie dat in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Materialele pentru stocul de aparare au costat 793.207 lei, iar cele pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor 229.450 lei.

 

Comentarii Facebook