Floreștiul va fi umplut cu camere de supraveghere: ”Nu e vorba de nici un fel de Big Brother”


Primăria comunei Forești a anunțat o nouă investiție, de a introduce peste 130 de camere de supraveghere pe raza localității.

Proiectul este în faza de licitație, iar valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este de 2,536 milioane lei.

Horia Șulea, primarul comunei Florești, a anunțat că nu este vorba despre un sistem de tip ”Big Brother”, precizând că aceste camere ”vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor”.

Este vorba de una din licitațiile din cadrul Programului de Investiții, care mai cuprinde lucrări precum noua grădiniță, noua școală, lucrări de canalizare, Drumul de Ocolire Sud sau asfaltările ori Remiza SVSU / MiniStația SMURD. Legat de camerele video, acestea vor fi în număr de 137, anul acesta urmând să fie montate cele din intersecțiile mari și realizat sistemul central de monitorizare. Trebuie punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Camerele de supraveghere vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor. Este un fapt verificat și deja implementat cu success în multe orașe mari din Europa și chiar în Cluj Napoca”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Potrivit reprezentanților Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Florești, este vorba de o o investiție multianuală, urmând să fie instalate 39 camere 4G cu alimentare și fotovoltaică pe stâlpi, 75 camere pe stâlpi pentru intersecții și 23 camere Master Slave în intersecțiile majore, precum și sistemul de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare și prezentare imagini.

Comentarii Facebook