Floreștiul va avea un LICEU MUZEU? ISJ Cluj susține că nu e nevoie de liceu în Florești

 

După autostrada muzeu de lângă Cluj-Napoca, ce nu poate fi folosită pentru că de ani de zile nu s-a făcut și un pod, în Florești ar putea apărea liceul muzeu.

 

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a precizat că Floreștiul nu are nevoie de liceu, cu toate că lucrările la o astfel de unitate de învățământ urmează să fie terminate în 2018.

 

O gradinita am finalizat, ne gandim la inca una, lucrarile la cresa stau sa inceapa si anul viitor se finalizeaza lucrarile la scoala / liceu (42 de sali de clasa, 4 laboratoare, sala de conferinte si doua terenuri de sport).

 

Numai ca inspectorul sef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus, stie să Florestiul nu are nevoie de un liceu. El compara Florestiul (al doilea UAT din judet ca numar de populatie) cu alte localitati rurale, moarte din punct de vedere demografic, economic si social.

 

Ei bine, opinez ca eu, cel ales de floresteni pentru a le fi primar, alaturi de floresteni stim mult mai bine! Ne plangem de lipsa unui liceu, de orele petrecute in trafic, de lipsa locurilor la scolile actuale.

 

Actuala scoala are de pe acum 13 clase ce functionează in cladiri inchiriate si 5 clase la program de dupa-amiaza. Anul viitor vom avea 7-8 clase zero adica aproape 300 de copii ce termina gradinita. Si in Floresti domiciliaza multi profesori valorosi care ar fi de acord sa predea in Floresti si nu in municipiu.

 

Florestiul nu are nevoie de o noua unitate de invatamant?! Florestiul are nevoie ca de aer de o noua unitate de invatamant! Asa ca am si depus deja cererea de autorizare pentru un scoala / colegiu tehnic. Si deja am discutat cu dl. director al CTP, Neag, sa punem bazele unui sistem de autobuze scolare in Floresti, care sa deserveasca noua scoala – liceu.

 

Dincolo de jocurile politice ale unora sau de gandirea paguboasa a lor ori de comenzile politice primite, voi lupta pana la capat pentru ca scoala – liceu sa functioneze. Altii sunt cu autostrazile muzeu, eu nu imi doresc o unitate de invatamant muzeu!

 

Voi ce parere aveti? Are nevoie Florestiul de o noua unitate de invatamant primar/ gimanzial / liceal?!”, a comentat primarul Floreștiului, Horia Șulea

 

----------------------

UPDATE

 

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că școala va fi inclusă în sistemul de învățământ în momentul în care va fi finalizată. ”Ei au cerut să intre liceu în planul de școlarizare pe 2018. Acum școala nu este gata și nu are autorizații. E o structură pe care nu o poți să o iei în calcul, încă. Au probleme cu constructorul și nu poți să o incluzi în planul de școlarizare până când nu este totul gata. 

 

Despre felul cum vom aproba încă o școală acolo, pentru că este evident că vom aproba o școală, vom vorbi după finalizare. Noi acolo am aprobat anul trecut o grădiniță cu 15 grupe, deci nu se pune problema să fie ceva politic la mijloc. Trebuie să fie terminată clădirea școlii și trebuie să fie aviz de la pompieri. Apoi cu cel mai mare drag discutăm ce poate fi aprobat.

 

Floreștiul are nevoie de o școală gimnazială, dar vom discuta mai mult despre partea de liceu”, a declarat Valentin Cuibus. 

Comentarii Facebook