Florești: Bloc AVIZAT la 11,3 metri de ferma de pui, cu aprobare de la mediu și studiu de impact asupra sănătății

 

Agenția de Protecție a Mediului Cluj a avizat favorabil un proiect de construire a unui bloc la numai 11,3 metri de ferma de pui, în ciuda tuturor scandalurilor legate de mirosurile emanate de fermă. 

 

Documentul prezentat public de primarul comunei Florești, Horia Șulea, arată că blocul are aviz de la Institutul de Sănătate Publică, prin care se spune că blocul poate fi construit la 11,3 metri de fermă și că nu afectează starea de sănătate a locuitorilor.

 

Agenția de Mediu Cluj va emite autorizația pentru ferma din Florești

 

Direcția de Sănătate Publică Cluj menționează că ”în condițiile de funcționare a fermei de păsări, în parametrii actuali, aceasta nu prezintă riscuri de sănătate publică pentru zonele învecinate, dar nu sunt excluse situațiile de disconfort de vecinătate (mirosuri neplăcute), motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Cluj nu își asumă responsabilitatea soluționării conflictelor generate vecinătatea cu ferma”. 

 

Constructorul a fost cel care și-a asumat la notar că îi va informa pe viitorii cumpărători că ferma emană mirosuri greu de suportat. 

 

Fara dubii, iata pe acte un exemplu elocvent. Cum se aproba blocurile la 11,3 metri de ferma ! Cu STUDIU DE IMPACT ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAȚIEI, eliberat de Institutul de Sănătate Publică – Centrul regional de Sănătate Publică Cluj:

- Cu accept Direcția de Sănătate publică a Județului Cluj

- Cu accept Min. Agriculturii și dezvoltării Rurale – Direcția pt agricultură a județului Cluj

- Cu declarație notarială

- Cu spălare pe mâini a la Pilat din partea APM Cluj

- Și cu toate aceste acte, dacă respectă normele de Urbanism, Primăria Florești ARE OBLIGAȚIA de a emite autorizația de construire !(act public, proiect e drept, dar accepturile si actele invocate in el RAMAN!)”, a acuzat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook