Flaviu Cuc, jandarmul care a fugit dupa presupusii autori ai jafului de la Banca Transilvania Cluj a povestit toata scena


Jandarmul Florin Cuc, cel care a fugit dupa presupusii autori ai jafului de la Banca Transilvania din cartierul Manastur, a povestit ce s-a intamplat in dupa masa zilei de 13 februarie 2009.

Cuc a fost audiat de judecatori si a spus ca la acea data, in jurul orei 16.40, se afla in fata bancii, cand a auzit ca a fost comis jaful.

"M-am dus la paznic si m-am legitimat. I-am zis sa mearga cu mine si am fugit prin gangul de langa banca, pana langa garaje. Acolo mi-a spus ca trebuie sa se intoarca in banca pentru ca si-a parasit postul. Am continuat sa fug dupa cei doi suspecti, pe strada Mehedinti, pana pe strada Vidraru. Cei doi erau de inaltimi diferite, intre ei era difernta de un cap", a relatat Florin Cuc, in fata instantei.

Jandarmul a mai spus ca pe strada Vidraru i-a pierdut pe cei doi suspecti, care au intrat intre blocuri si au disparut.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj sustin ca Andrei Hosu si-a folosit telefonul mobil in apropierea bancii, imediat dupa producerea jafului. Raportul intocmit de Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor a aratat ca Hosu a primit in 13 februarie la ora 16.59 un apel tip voce, in timp ce se afla in raza de actiune a antenei GSM de pe strada Parang numarul 19. Alte doua apeluri primite de Hosu la 17.45 si 17.51, arata ca suspectul se afla pe strada Bucegi, in spatele bancii. Atat Hosu cat si Baciu locuiesc pe strada Bucegi, la aproximativ 200 de metri de sucursala jefuita in 13 februarie, la ora 16.46.

Judecatorii au audiat astazi si o femeie, care s-a lovit de unul dintre spargatori, in gangul de langa banca. "Avea cagula pe fata si in mana un sac. S-a ciocnit de mine si si-a vazut mai departe de drum", a spus martora.

Tot astazi, in fata instantei, va fi prezentat raportul intocmit de Institutul de Medicina Legala Cluj (IML), privind inaltimea celor doi suspecti.

Medicii clujeni au constatat in 10 noiembrie ca Andrei Hosu are inaltimea de 1,71 metri, iar Bogdan Baciu 1,76.

Datele contrazic o expertiza realizata de SRI pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din banca, care a fost prezentata in instanta in luna octombrie. Raportul arata ca Bogdan Baciu, unul dintre suspectii din jaful de la Banca Transilvania, ar avea o inaltime de 1.84 cm inaltime, cu o marja de eroare de cel mult 1,5 cm.

In cazul celuilalt suspect, Andrei Hosu, expertiza SRI a demonstrat ca tanarul din imagini are inaltimea de 1.74 cm si expertii Serviciului Roman de Informatii au tras concluzia ca ar putea sa fie unul dintre atacatorii care au patruns in Banca Transilvania in 13 februarie 2009.

Avocatii celor doi suspecti spera ca expertiza IML Cluj sa stea la baza eliberarii celor doi din arest.

Comentarii Facebook