Fiul lui Horea Uioreanu va primi despăgubiri de 3.000 de euro. Cum vi se pare MOTIVUL

 

Fiul lui Horea Uioreanu, Alexandru, condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri, va primi despăgubiri. 

 

Alexandru Uioreanu a fost arestat în decembrie 2012, fiind acuzat de procurorii DIICOT că era un delear, la propriu, de hașiș. El avea atunci 16 ani și a fost arestat de două ori, între lunile decembrie 2012 - ianuarie 2013, iar apoi între lunile iulie și septembrie 2013, după ce și-a încălcat condițiile eliberării condiționate și a fost prins în timp ce discuta cu un alt inculpat din dosarul de droguri.

 

Uioreanu jr. a făcut o plângere la CEDO din cauza condițiilor din arest pe care a trebuit să le îndure, mai ales în momentele în care era transferat de la Cluj la București, cu celebra ”cursă” a sistemului penitenciar care adună deținuții din întreaga țară.

 

Surse din sistemul penitenciar susțin că la Penitenciarul Aiud, într-o noapte, Uioreanu jr. a fost lăsat de colegii de celulă doar în lenjeria intimă, fiindu-i furate toate hainele și bunurile de alți colegi de celulă: ”A doua zi, tatăl său a făcut mare scandal, pe atunci era președintele Consiliului Județean Cluj și problema s-a rezolvat. Făptașii au fost identificați iar bunurile restituite”, scrie evz.ro.

 

Procesul nu a mai ajuns la CEDO pentru că Guvernul României a fost de acord să achite suma de 3.000 de euro, cu dobânzile legale.

 

Alexandru Uioreanu a fost acuzat că a vândut droguri mai multor elevi de liceu din Cluj-Napoca. El a recunoscut că în intervalul martie - decembrie 2012 ar fi tranzacționat ”aproximativ 130 de grame cannabis, atât pentru consum propriu – 30 de grame, cât și pentru distribuire ulterioară – 100 de grame, prețul pe un gram variind între 50 și 70 de lei/gram. Un calcul simplu raportat la valoarea minimă de vânzare a gramului de cannabis conduce la suma minimă de 6,500 lei, bani pe care inculpatul Nagy Ferenc i-a obținut din comercializarea de cannabis către inculpatul Uioreanu Alexandru, fără însă ca acesta să fie singurul cumpărător, existând date că numitul Nagy Ferenc a mai comercializat în cursul anului 2012 cannabis și altor persoane”, se arată în sendința prin care a fost arestat în decembrie 2012, Alexandru Uioreanu.

Comentarii Facebook