Firmele de deszapezire din Cluj au dormit in post azi-noapte. Zapada a blocat traficul in oras

Firmele Rosal si Bratner, care se ocupa de deszapezirea in municipiul Cluj - Napoca, au fost amendate cu 5.000 de lei pentru ca au intervenit cu intarziere la curatarea drumurilor de zapada cazuta azi-noapte.

Inspectorii primariei au iesit pe traseu de la prima ora a diminetii, ca urmare a sutelor de plangeri primite de la clujeni. Au fost gasite nereguli grave pe strazile Frunzisului, Taietura Turcului, Corneliu Coposu si Maramureului, administrate de firma Rosal. Compania Bratner a fost amendata pentru ca nu si-a facut treaba pe Calea Turzii, Calea Bucuresti, Traian Vuia si Aurel Vlaicu.

"Au fost plangeri din partea soferilor care au intrat in Cluj - Napoca dinspre Apahida. Acolo nu s-a intervenit si pe Traian Vuia zapada a fost de 4 cm si probleme au continuat pana in cartierul Marasti si pe strada Aurel Vlaicu", au declarat reprezentantii primariei clujene.

Directorul companiei Bratner, Eugen Veres, a recunoscut ca s-a intervenit cu o intarziere de 4 ore. "Masinile trebuiau scoase pe treseu inca de ieri seara de la ora 22.00, cand au cazut primii fulgi. Am iesit abia dupa miezul noptii, cand carosabilul a fost acoperit bine de zapada. Vom plati amenda si vom incerca sa remediem problemele", a mai spus Veres.    

Primarul Sorin Apostu a declarat ca pe strazile gasite cu nereguli nu vor fi platite lucrarile efectuate. "Aceste strazi nu vor fi receptionate la plata, iar in masura in care astfel de disfunctii continua, le reamintesc public companiilor de deszapezire ca avem in contract clauze de penalizare la valoarea intregului contract, si ca acestea vor fi aplicate" a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, primarul Sorin Apostu.

Conform reprezentantilor primariei municipiului Cluj - Napoca, societatea Rosal se ocupa de deszapezire in sectorul I, cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambul Rotund, si in zona centrala pe aproximativ 80 % din strazi. Compania Bratner se ocupa de sectorul II, cartierele Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, Iris, Andrei Muresanu, Someseni, si de aproximativ 20 % din zona centrala a orasului. Contractele pentru ambele firme expira abia in anul 2013.

Comentarii Facebook