Firmele de deszapezire din Cluj-Napoca, amendate pentru actiunea de miercuri seara VIDEO


Firmele care se ocupa de deszapezire in Cluj-Napoca, Brantner Servicii Ecologice si Rosal, au fost amendate de Primarie pentru modul in care s-a facut deszapezirea in oras.

"Pentru interventii care nu s-au incadrat in criteriile de performanta solicitate de Primarie, pe strazile secundare din gradele de urgenta 2 si 3, precum si pentru interventii necorespunzatoare pe strazile Republicii si Buna Ziua din urgenta 1, in intervalul orar 20.00 - 21.00, cele doua companii care se ocupa de deszapezire in Cluj-Napoca au fost amendate in cursul serii trecute cu amenzi in valoare de 2500 de lei fiecare", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

 

Ninsoarea a blocat Clujul miercuri seara! Vezi cate masini au fost scoase la deszapezire

 

Primaria anunta ca la Cluj-Napoca a nins 25 de ore, intre 25 ianuarie 2012, de la ora 2.00 si pana in 26 ianuarie, la ora 3.00, rezultand un strat de 18 centimetri de zapada.

"Cele doua firme responsabile cu deszapezirea in municipiu, SC Rosal Grup SRL si SC Brantner Servicii Ecologice SA, au intervenit pe parcursul noptii trecute cu toate utilajele din dotare pentru combaterea poleiului si a zapezii. La actiunea de deszapezire au participat atat presedintele comandamentului de deszapezire, viceprimarul cu atributii delegate de primar, Radu Moisin, cat si vicepresedintele care asigura permanenta in aceasta perioada, Valer Suciu si coordonatorul de tura, subcomisarul de Politie Liviu Gaia.

SC Rosal Grup SRL a intervenit cu 20 utilaje si a utilizat 647 tone de material antiderapant, iar SC Brantner Servicii Ecologice SA a intervenit cu 14 utilaje si a utilizat 412 tone de material antiderapant.

In total, in fiecare sector s-a intervenit de trei ori pe strazile din urgenta I si de doua ori pe strazile aflate in gradele de urgenta II si III.

In cursul serii de 25 ianuarie, viceprimarul cu atributii delegate de primar, Radu Moisin, a solicitat conducerii Politiei municipiului Cluj-Napoca si Politiei rutiere sa instituie filtre care sa verifice daca autovehiculele de mare tonaj respecta rutele de ocolire ale municipiului Cluj-Napoca si care sa nu permita accesul acestora in municipiu", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Cei doi operatori care efectueaza si in aceasta iarna lucrari de deszapezire in Cluj-Napoca sunt SC Rosal Grup SRL pentru sectorul 1, in cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund si circa 80% din zona centrala si SC Brantner Servicii Ecologice SA pentru sectorul 2 respectiv in cartierele Gheorgheni, Marasti, intre Lacuri, Bulgaria, Andrei Muresanu, Someseni si circa 20% din zona centrala.

In sectorul 1 sunt 331 de strazi, din care doua strazi noi, Bethlen Gabor si Kos Karoly. In sectorul II sunt cuprinse 312 strazi. Si aici au fost introduse inca doua strazi noi, Cernei si Papai Pariz Ferenc.

Clujenii care vor sa semnaleze probleme cu deszapezirea, pot suna la Dispeceratul Comandamentului de deszapezire din cadrul Primariei, la numarul de telefon 0264/431.753.


Comentarii Facebook