Firma italiana Tirrena Scavi, penalizata de Primaria Cluj pentru ca nu vrea sa repare strazile aflate in garantie

 

Primaria Cluj a anuntat ca va retine garantia depusa de JV Consorzio Garboli Conicos Tirrena Scavi SpA pentru carente la contractul de drumuri aflate in garantie.

 

Reprezentantii Primariei Cluj sustin ca au solicitat consortiului efectuarea lucrarilor "absolut necesare" pe strada Clinicilor si in Piata Lucian Blaga, dar ca nu au primit niciun raspuns.

 

"Primaria municipiului Cluj-Napoca a penalizat compania JV Consorzio Garboli Conicos Tirrena Scavi SpA prin retinerea din garantia de buna executie a contravalorii lucrarilor de remediere a strazii Clinicilor si a Pietei Lucian Blaga. Aceste doua obiective de investitii se afla in garantia post executie de trei ani de la realizarea receptiilor de finalizarea lucrarilor de modernizare. Conform contractului, orice lucrari de remediere sunt necesare pe durata celor trei ani se realizeaza din veniturile companiei executante. In ciuda faptului ca municipalitatea a solicitat la inceputul acestei primaveri realizarea de catre companie a unor remedieri absolut necesare la cele doua lucrari, contructorul nu a raspuns solicitarilor", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj.

 

Primarul a cerut unei alte firme sa execute lucrarile urgente, iar banii vor plata va fi facuta din garantia depusa de consortiul italian. "Pentru a nu suferi clujenii am cerut sa intervina pe cele doua zone un alt constructor care sa realizeze lucrarile, iar constructorului italian ii vom retine contravaloarea lucrarilor din garantia de buna executie", a declarat primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook