Firma Coral face "dezinsectie" printre clujenii aflati in parcuri - VIDEO


Angajatii firmei Coral fac "dezinsectie" printre clujenii aflati in parcurile orasului. Operatorii care "stropesc" zona verde impotriva tantarilor si capuselor nu asteapta sa se lase seara si pulverizeaza insecticidul printre oameni.

Operatorii fiormei Coral, care se ocupa de operatiunea de dezinsectie a orasului, au fost filmati luni seara in cartierul Gheorgheni de Silviu Pop, in timp ce pulerizat insecticid, in parcul din zona blocurilor de pe Aleea Bizusa.

"Tanarul era imbracat in costum adecvat si cu masca pe figura, dar trecea la cativa metri de oameni si pulveriza in nestire cu insecticid. In tot acest timp, in zona erau batrani care se plimbau si copii care se jucau. Oare nu pot sta pana se lasa noaptea si dupa aceea sa treaca la treaba? Cu masinile care pulverizeaza insecticid pe strazi de ce lucreaza noaptea?", a declarat cititorul Stiri de Cluj.

Si alti clujeni au reclamat aceasta problema. "Se poate face o cerere sa nu se faca stropirea cu insecticid seara, in anumite zone? Este extrem de deranjant mirosul in primul rand si oricum nu cred ca este foarte sanatos pentru locatari si mediu. Inteleg motivele pentru care se face, dar cred ca nu sunt singurul pe care il deranjeaza. In plus, in zona in care locuiesc eu, in Gheorgheni, nu prea sunt insecte, tantari", a scris Voicu Hodrea, pe site -ul domnuleprimar.ro.


Primarul Sorin Apostu a raspuns ca insecticidul folosit nu afecteaza organismul. "Cu sau fara West Nile, primaria Cluj-Napoca este obligata sa respecte normele privind sanatatea publica. Dezinsectia si deratizarea sunt activitati obligatorii, conform legii 100/1998. De asemenea, conform Legii 344/2002 nerealizarea dezinsectiei si deratizarii se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2.000 lei si 8.000. Important de retinut este ca substantele folosite nu afecteaza organismul omului si sunt avizate de Ministerul Sanatatii", a scris primarul Apostu.

Seful Serviciului de Epidemiologie din cadrul DSP Cluj, medicul Mihai Moisescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "acele substante nu au risc major si trebuie aplicate seara, cand se reduce traficul. Desigur, insa ca orice substanta pentru dezinsectie este periculoasa si trebuie aplicata cu grija, nu in zonele in care sunt oameni adunati", a completat Moisescu.

Comentarii Facebook