Filarmonica de Stat Transilvania împlinește 60 de ani

 

Filarmonica de Stat Transilvania împlinește 60 de ani și anună punerea în vânzare a abonamentelor pentru stagiunea 2015-2016.

 

”De aproape 50 de ani organizăm festivalul Toamna Muzicală Clujeană, cel mai longeviv festival de muzică clasică din România, şi cel mai important, după Festivalul George Enescu de la Bucureşti. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1965. Cu o mică excepţie (doi ani de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii. Anul acesta, festivalul ajunge la cea de 49-a ediţie, care se desfășoară între 30 septembrie – 23 octombrie 2015 și îi omagiază pe compozitorii George Enescu și Béla Bartók.

 

Startul stagiunii 2015-2016 se va da pe 18 septembrie, cu un concert simfonic in memoriam Gheorghe Halmos György, sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu. Alături de Orchestra Simfonică, pe scena Colegiului Academic va urca pianistul Sorin Petrescu pentru a interpreta  Concertul nr. 3 pentru pian, de Beethoven. Celelalte lucrări ce vor fi interpretate în primul concert din stagiune sunt Uvertura la opera “Forta destinului”, de Verdi și Simfonia a 5-a, de Beethoven”, precizează conducerea Filarmonicii.

 

Mai multe detalii despre primele concerte din stagiunie și programul Toamnei Muzicale Clujene vor fi publicate în curând pe www.filarmonicatransilvania.ro și www.tmc.filarmonicatransilvania.ro.

Comentarii Facebook