Miercuri 17 Aprilie

Filarmonica de Stat "Transilvania" va sustine un concert in memoria presedinetului polonez si a victimelor accidentului aviatic din Rusia


Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" va sustine vineri un concert in memoria presedintelui polonez Lech Kaczynski si a victimelor care si-au pierdut viata in accidentul aviatic din apropiere de Smolensk.

Concertul va fi gazduit de Biserica "Sfantul Mihail" din Cluj-Napoca. Reprezentantii Filarmonicii de Stat "Transilvania" au anuntat ca dirijor va fi Nicolae Moldoveanu, iar solisti Luiza Fatyol, Orsolya Veres, Florin Cezar Ouatu, Tony Bardon si Cristian Hodrea.

"Concertul este dedicat memoriei presedintelui polonez Lech Kaczynski si a victimelor tragediei aviatice din Rusia. Una dintre ultimele lucrari din creatia lui Bach, "Misa in si minor" este una dintre cele mai aclamate si interpretate lucrări ale barocului tarziu", sustine conducerea filarmonicii.

Concertul va avea loc vineri, de la ora 19.00, la biserica "Sfantul Mihail" din Cluj-Napoca.

Accidentul aviatic de langa aerodromul militar de la Smolensk s-a produs sambata dimineata. Un avion Tupolev 154, la bordul carui se afla presedintele Lech Kaczynski si alte 95 de persoane intre care sotia sa, oficiali ai statului Polonez si ai armatei, s-a prabusit intr-o padure, la aterizarea. Nu au existat supravietuitori.

Comentarii Facebook