Festivalul Transeuropa incepe la Cluj Napoca in 4 mai!


Festivalul Transeuropa incepe la Cluj Napoca in 4 mai si vine cu o oferta bogata: 12 zile cu filme, expozitii, actiuni de ecologizare si prezentarea unor fotografii despre modurile de exprimare a homosexualitatii.

Festivalul are loc in paralele la Cluj Napoca si in alte 11 orase europene, intre 4 si 15 mai. Lansarea va avea loc miercuri la Casa Tranzit, cu proiectia a patru filme realizate de Joanne Richardson.

Miercuri, 4 mai, va avea loc inaugurarea instalatiei "The ground was divided… we jumped" a artistului turc Can Altay, eveniment care se deruleaza in paralel la Paris, Londra si Bologna.

In cadrul Festivalului va mai putea fi vazuta in 7 mai o expozitie de fotografii si instalatii dedicata modurilor de exprimare ale homosexualitatii in Europa Centrala si de Est. In 8 mai va fi facuta ecologizarea Padurii Faget, impreuna cu studentii romi.

Filmul Morgen va fi proiectat in 9 mai, iar o zi mai tarziu va avea loc o expozitie despre perceptiile asupra arhitecturii urbane in doua orase diferite, din spatii diferite: Londra si Cluj-Napoca

In 12 mai va avea loc o discutie la Libraria Carturesti despre modul in care sunt reprezentati romii in literatura.

Forumul care va incheia festivalul in 15 mai va dezbate drepturile romilor in contextul transnational, iat invitat de onoare va fi Sir Thomas Acton, unul din cei doi profesori de Cultura Romani din lume.

Comentarii Facebook