Festivalul de Teatru Experimental MAN.In.FEST se va desfăşura la Cluj, între 23 şi 25 mai

 

MAN.In.FEST International Experimental Theatre Festival este unul dintre puţinele festivaluri de teatru experimental din România.

 

Evenimentul a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic existente în afara ţării.

 

Editia din acest an ne propune nu mai putin de 18 reprezentatii, reunind 11 trupe de artişti din 10 ţări, si se va desfasura ca festival integral stradal, după ce ediţiile precedente explorau şi alte spaţii nonconvenţionale. Printre show-urile găzduite de MAN.In.FEST 2014 se numară statui vivante din Arnhem, Olanda, capitala mondială a performance-urilor de acest gen, dar şi din Berlin (un dublu campion mondial – John Eicke) sau Viena (Damian McKinnon, campion european).

 

Clujenii vor avea parte, de asemenea, de spectacole de dans contemporan special concepute pentru spaţiul public şi apreciate la nivel internaţional (BK Compagnie, Berlin), de performance-uri care discută probleme legate de cuplul modern (compania Moveo din Barcelona) sau subiecte sensibil politice (Loja Laboratory Theatre din Prishtina, Kosovo). Alte momente cheie ale MAN.In.FEST vor fi show-ul spectaculos al polonezilor de la Teatr Formy din Wroclaw, Polonia, prezentat în prima seară de festival sau performance-ul cu măşti al danezilor de la A Humdrum Life – Mime Theatre. Asociaţia Macaia din Bucureşti va prezenta un performance puternic senzorial creat special pentru MAN.In.FEST, O noapte cu Edith Piaf!, în timp ce englezii de la Mime The Gap vor face deliciul publicului cu un spectacol de mimă interactiv, potrivit pentru toate vârstele: The Cleaners.

 

Festivalul se desfăşoară sub forma unei competiţii între performance-urile participante, premiul cel mare fiind în valoare de 4000 de euro. Câştigătorul competiţiei va fi stabilit exclusiv prin votul publicului.

 

Toate spectacolele din festival se vor desfăşura zilnic, începând cu ora 17:00, în faţa Casei Matei Corvin, pe Bulevardul Eroilor şi în Piaţa Mihai Viteazu, lângă statuie. 

 

Programul complet al festivalului:

 

Vineri, 23 mai

 

17:00 Austria - Stillman Theater - statuie vivantă (Bulevardul Eroilor)

17:00  Olanda - Beeldje Living Statues - Photographer and his assistant – statui vivante (Casa Matei Corvin)

20:00 Germania - BK Compagnie - Liegen 0° (Bulevardul Eroilor)

21:00 Danemarca - A Humdrum Life (Casa Matei Corvin)

22:00 Polonia - Form Theater – Pandora (Piața Mihai Viteazu)

 

Sâmbătă, 24 mai

 

17:00 Austria - Stillman Theater - statuie vivanta (Bulevardul Eroilor)

17:00 UK - Mime The Gap - The Cleaners – mime show (Bulevardul Eroilor)

17:00  Olanda - Beeldje Living Statues - Fille, Edison – statui vivante (Casa Matei Corvin)

17:00  Germania - JOHNman – Candyman – statuie vivantă (Bulevardul Eroilor)

20:00 Germania - BK Compagnie – Evo (Casa Matei Corvin)

21:30 Danemarca - A Humdrum Life (Casa Matei Corvin)

22:00 Spania - Moveo - ARA! Now! (Piața Mihai Viteazu)

 

Duminică, 25 mai

 

17:00 Austria - Stillman Theater - statuie vivanta (Bulevardul Eroilor)

17:00 Olanda - Beeldje Living Statues - Fille, Edison – statui vivante (Bulevardul Eroilor)

17:00 Germania -  JOHNman - Candyman – statuie vivantă (Bulevardul Eroilor)

20:00 Germania -  BK Compagnie – Chicago (Bulevardul Eroilor)

21:00 Romania - Asociaţia Culturală Macaia – O noapte cu Edith Piaf (Casa Matei Corvin)

22:00 Kosovo - Loja Laboratory Theatre – The Dealers (Piața Mihai Viteazu)

 

Organizator: Asociatia Teatrul Imposibil

 

Asociaţia TEATRUL IMPOSIBIL este o organizaţie non-guvernamentală, fără scop patrimonial, înfiinţată în Cluj-Napoca în 2003, care are ca scop promovarea culturii româneşti prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte manifestări culturale, în vederea stabilirii unui dialog între cultura românească şi valorile europene şi universale. Nu în ultimul rând, Asociaţia doreşte să promoveze tinerii creatori, precum şi exploatarea unor tematici neconvenţionale.

Comentarii Facebook