Miercuri 24 Aprilie

Fermierii clujeni s-au intalnit cu secretarul de stat din ministerul Agriculturii, Alexandru Radulescu


Fermierii clujeni s-au intalnit cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Alexandru Radulescu, si i-au spus toate pasurile.

Intalnirea a avut loc la Institutul pentru Stiintele Vietii din Universitatea de Stiinte Agricole Medicina Veterinara (USAMV) Cluj Napoca. Cei circa 50 de fermieri au discutat cu secretarul de stat timp de 3 ore si i-au expus toate problemele cu care se confunta.
 
Crescatorii de animale au spus ca subventiile pentru motorina s-au terminat la 31 decembrie 2010 si ca au nevoie de acesti bani pentru a-i putea continua activitatea.

Iata o parte dintre subiectele discutate:

- 92 la suta dintre crescatorii de oi si capre  din Romania au primit subventia
- 800.000 de fermieri din Romania au primit subventiile la suprafata
- Bancile sustin investitiile in culturi de orez (cu 12.000 de hectare Romania e al 2-lea producator european) si soia clasica
- desfacerea produselor agricole e activitate economica si trebuie realizata  de agentul economic prin asociatiile de profil, statul avand aici o interventie minimala, nefiind agent economic si neputand interveni in piata.
- 47 de ferme care inca nu au primit sumele Sapard contractate vor fi sprijinite printr-un act guvernamental suplimentar in 2011 desi proiectele Sapard au avut deadline in 31 decembrie 2010.

Comentarii Facebook