Fermierii clujeni protestează în fața Prefecturii. Vedeta manifestării a fost berbecul Daniel FOTO VIDEO



Aproximativ 100 de fermieri clujeni s-au adunat, joi, în fața sediului Prefecturii pentru a protesta împotriva nedreptăților la care sunt supuși.

Fermierii sunt nemulțumiți de faptul că subvențiile din partea statului întârzie să vină, cu toate că le-au fost promise de multă vreme, astfel că mulți dintre ei nu își mai permit să cumpere hrană pentru animale.

Protestul este unul făcut în pripă. Am început să îl organizăm luni după-amiază, când am primit informații de la Minister că riscăm să întârzie iarăși subvențiile pentru animale. Subliniez faptul că de ni s-a promis de două ori, din luna februarie, că vom primi aceste subvenții, care erau indispensabile, mai ales crescătorilor de animale. Acesta este un prim semnal. De asemenea, 2.500 de oieri au ieșit în stradă la București, protestul a început la ora 11.00 și se va termina la 14.00, iar dacă după sărbători nu reușim ceea ce ne-am propus, vom face la Minister, la București, o manifestație a federației naționale a crescătorilor de animale”, a declarat Stelian Podar, președintele Asociației Crescătorilor de vaci de lapte din Cluj

Acesta susține că dacă nu sunt rezolvate problemele cu subvențiile, aproximativ 40% dintre fermierii care produc lapte vor dispărea de pe piață, iar în locul lor vor veni fermieri din străinătate, cu propriile lor animale, care deja dețin fabricile de procesare de lapte.

Totuși, vedeta protestului a fost berbecul Daniel, cum l-a numit stăpânul său, venit la Cluj pentru a-și manifesta nemulțumirile față de conducerea Ministerului Agriculturii.

Nu a vrut să mă lase să vin singur. A venit să își ceară drepturile. Am avut 38 lei (n.red. subvenție pe cap de oaie) și acum avem 28 lei. Ne-au tăiat din bani. Eu acum am vrut să-l ascund pe berbec în pereți, ca ăla cu tablourile, dar n-a avut loc”, a spus Miluță Irimeș, stăpânul berbecului.


Comentarii Facebook