Ferma de pui din Florești amendată cu 20.000 lei: Singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu




Polițiștii locali din Florești au aplicat o amendă de 20.000 de lei în urma unui control la ferma de pui din localitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei Florești, s-a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității.

Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016. Având în vedere această contravenție, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook