Feerie pe Someș! Sute de păsări s-au adăpostit la Cluj. Pescarii cer, însă, exterminarea cormoranilor - FOTO

 

Râul Someș a devenit peste iarnă o ”casă” pentru sute de păsări sălbatice, atrase de mediul prielnic.

 

Pe lângă rațe sălbatice, au apărut sute de cormorani și câteva lebede, peisajul fiind unul feeric, după cum l-a descris și cunoscutul fotograf clujean Dan Bodea / Transilvania Reporter (foto). 

 

Cu toate acestea, pescarii clujeni sunt îngrijorați de faptul că populația de pește din Someș este decimată de cormorani. Unii propun chiar exterminarea acestor păsări, care sunt acum protejate de lege, singul lucru care le protejează de pescarii sportivi.

 

Protejați de lege .....criminalii apelor !”, este o postare pe Facebook a cunoscutului pescar clujean, Adi Comănici. ”Nu exagera Adi, e loc pentru toată lumea... Ce-i drept sunt cam mulți dar ce vrei, să-i pușcăm?”, i-a replicat Dan Păvăloiu, relizatorul emisiunii ”Natură și aventură” de la TVR.

 

Pescarii au intervenit în discuție și au cerut ca statul să intervină și să aprobe ”decimarea” populației de cormorani. 

 

Redăm mai jos o parte din discuții:

 

- ”Sa fim seriosi. Cormorani au fost de cand lumea si totusi si pesti au continuat sa fie. Mananca, pleaca si gata. Fauna se reface. Problema e sa fie lasata sa se refaca si sa fie opriți cei ce "duc la pisica"....”

 

- ”Pescuiesc pe Somes de 5 ani și e primul an când au poposit cormoranii la noi în oraș, o sa se vadă urmările în primăvara, adică peste ioc, păcat ca Someșul era printre puținele locuri salbatice sa zic asa ,in care s-a reprodus foarte bine scobarul”

 

- ”Adi, da-le pace la filozofii care se cred un fel de Angela Merkel al refugiatilor ! Sau sufera de sindromul Stockholm! Si la cel mai bun medicament se calculeaza efecul risc-beneficiu si daca este ok il iei daca nu. nu. In cazul de fata riscul este sa ramana apele fara pesti si beneficiul zero !!!”

 

- ”Noi cei ce pescuim la scobar realizăm consecintele voi care habar nu nu aveți de ăsta va dati mari ecologisti. Un lucru ar trebui sa știți cu barajele comuniste și cu păsările voastre ecologiste vor dispărea cu totul. Dacă sunteți așa destepti faceți ceva și cu ce-i ce pescuiesc cu curent dinamita cu plasele si otravă ori cum paguba nu depășește dezastru provocat de CORMORANI!!!”

 

Pescarii își pun problema dacă mai are rost să plătească taxă pentru a pescui pe râul Someș, care acum este depopulat de păsările sălbatice.



Comentarii Facebook