Farmacie amendata la Cluj-Napoca pentru ca vindea medicamente expirate

Inspectorii OPC Cluj au amendat cu 20.000 de lei o farmacie care vindea lapte praf si produse cosmetice expirate. In depozit, au mai fost gasite si medicamente expirate.

 

Potrivit lui Mircea Radu, seful OPC Cluj, medicamentele expirate nu au fost puse in vanzare, ci urmau sa fie preluate de o firma specializata care trebuia sa le distruga.

 

Termenul de valabilitate al cutiilor cu lapte praf era luna octombrie, dar produsul a fost pus in vanzare inclusiv pana la Anul Nou. Seful OPC Cluj, Mircea Radu, a declarat ca in urma controlului s-a constatat ca o parte din cutiile vandute nici macar nu apareau in evidenta farmaciei.

 

Mircea Radu a mai spus ca "laptele praf pus in vanzare pune in pericol viata copiilor, tocmai de aceea a fost aplicata o amenda mare de 20.000 de lei".

 

Controlul a fost facut dupa ce o clujeanca a sesizat OPC in legatura cu faptul ca a cumparat lapte praf expirat si ca fetita ei s-a simtit rau.

 

Farmacia amendata face parte dintr-un lant national, iar inspectorii OPC verifica acum toate unitatile care fac parte din acest grup farmaceutic. 

Comentarii Facebook