Miercuri 24 Aprilie

Familia unui preot din Cluj implicată într-un accident grav pe autostradă! Un copil de 3 ani a murit, iar alți doi sunt în comă


Un accident grav, soldat cu moartea unui copil și rănirea gravă altor patru persoane a avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada 2 (A2) , la km 188-189, pe sensul de mers București-Constanța.

În accident a fost fiind implicată o întreagă familie din județul Cluj, părinții și trei copii minori.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța a fost solicitat, prin sistemul unic de urgență 112, la ora 04.36, potrivit autorităților, iar la fața locului, au sosit imediat patru ambulanțe SAJ și un echipaj SMURD, inițial fiind anunțate ca persoane rănite patru minori și doi adulți.

În urma accidentului, un băiețel de 3 ani și-a pierdut viața, cu toate eforturile medicilor de a-l resuscita. De asemenea, au mai fost rănite grav două fetițe de 1 an și 7 ani, ambele fiind în comă, dar și doi adulți, un bărbat, dar și o femeie de 38 de ani.

Persoanele rănite au fost stabilizate și transportate la spital. De altfel, apelantul la 112 preluase deja o parte din victime și le-a transportat până la km 192 – ieșire Medgidia, celelalte primind îngrijiri medicale la locul evenimentului, potrivit unui comunicat al SAJ Constanța.

Din primele cercetări, Poliția Autostrăzi a stabilit că neatenția la volan a fost cauza accidentului. Conducătorul auto, care se îndrepta către mare, pe banda a doua, pe fondul unor preocupări pe bancheta din spate, acesta întorcându-se către copii, a pierdut controlul volanului și s-a lovit de un TIR care circula pe banda 1, iar apoi a ricoșat în parapetul despărțitor.

Șoferul, care a provocat accidentul de pe Autostrada Soarelui, este preot. Părintele Dragoș Constantin Ane se îndrepta spre litoral, împreună cu familia, când a pierdut controlul volanului. Preotul slujește la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Tăușeni, județul Cluj, scrie someseanul.ro.

Comentarii Facebook