Explozie pe strada Migdalului, în Gruia. Imagini din interiorul blocului - FOTO

 

Blocul de pe strada Migdalului, unde în cursul zilei de joi, 26 ianuarie, s-a produs o puternică explozie, va fi evaluat de experți pentru a se stabili dacă mai poate fi locuit. 

 

Primarul Emil Boc a precizat că familiile din bloc au la dispoziție 16 locuințe pentru a se muta, provizoriu.

 

M-am deplasat urgent la locul exploziei si am dispus, impreuna cu celelalte autoritati ale statului, masurile specifice: protejarea vietii oamenilor, securizarea zonei, paza permanenta a imobilului, asistenta de specialitate persoanelor afectate, inventarierea necesarului de locuinte de necesitate pentru familiile afectate. 

 

Blocul este vechi, construit in anii '60, are 2 etaje si 13 apartamente.

 

Apartamentele de la etajul 2 sunt avariate complet, partial cele de la etajul 1 si putin cele de la parter.

 

Din nefericire, un tanar de 19 ani, student, locuia in chirie, are arsuri pe aproximativ 15% din corp, a fost transportat de urgenta la spital. I.S.U. a verificat fiecare apartament si nu mai exista alte victime, doar persoane care au facut atac de panica.

 

In acest moment Inspectoratul de Stat in Constructii face o analiza pentru a stabili care este gradul de siguranta al imobilului si cate persoane trebuie evacuate.

 

Primaria dispune de 16 locuinte de necesitate pentru a asigura gazduirea persoanelor afectate”, a precizat primarul Emil Boc. 

 

Acesta a vizitat blocul afectat de incendiu și a postat pe Facebook o serie de fotografii din interior. Din imagini se vede mai bine cât de puternică a fost deflagrația. 

 

Explozie în Gruia, la un bloc de locuinţe de pe strada Migdalului FOTO/ UPDATE

Comentarii Facebook