Exercițiu de salvare la Muntele Băișorii. Salvamontiștii se antrenează pentru situații de urgență



Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a participat în data de 9 noiembrie, în stațiunea Muntele Băișorii, la un exercițiu de salvare pe munte organizat de către Jandarmeria Montană Cluj.

Conform exercițiului, echipajul de jandarmi a căutat pe munte o persoană dată dispărută. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că persoana în cauză prezenta simptome de hipotermie, motiv pentru care, în baza protocolului valabil pentru astfel de situații, au solicitat intervenția Serviciului Salvamont. În acest context, în urma apelului de urgență transmis, salvamontiștii clujeni s-au deplasat cu o autoutilitară UTV în locația indicată de coordonatele GPS transmise de jandarmi. La fața locului, salvatorii montani au constatat starea ușoară de hipotermie a victimei, motiv pentru care au aplicat procedurile operaționale standard în această situație, respectiv protejarea victimei cu folie de supraviețuire și transportarea sa urgentă într-o locație încălzită.

„Sunt exerciții extrem de utile ce în final se traduc în intervenții eficiente, coordonate și precise, totul in beneficiul celor ce iubesc muntele și timpul petrecut în mijlocul naturii” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Comentarii Facebook