EXCLUSIV: Un clujean fara picioare a pornit in ocolul pamantului pentru a doua oara...in scaunul cu rotile

Clujeanul Ioan Mihesan s-a hotarat sa faca inca o data ocolul pamantului in scaunul cu rotile. Prima incercare a facut-o in 2007. Ramas singur, dupa ce sotia a divortat, barbatul a considerat ca trebuie sa faca ceva cu viata lui.

 

La 53 de ani, Ioan Mihesan nu mai gasea niciun sens al vietii. Avea experienta unei excursii in jurul lumii din 2007, asa ca s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa o reediteze. Povestea lui ne-a trimis-o un cititotr al Stiri de Cluj .ro. "Merita sa promovam astfel de oameni. Sa vada si cei care cred ca viata lor este prea grea, si ca nu au nicio sansa, ca nu trebuie sa te dai batut orice s-ar intampla. Omul asta nu a renuntat niciodata. Chiar daca a ramas singur, tot a vrut sa faca ceva" , ne-a scris Iosif Cimpian.

 

Asa ca a facut. A plecat in jurul pamantului. Nu in 80 de zile, ci in cat o fi. "Nu mai am nimic aici in tara.  Am adunat banii din cersit si din sponsorizari la fel ca in 2007. Acum sper sa ajung inapoi in tara la sfarsitul lunii iunie. Asa am calculat eu dupa calatoria pe care am mai avut-o" spune Ioan Mihesan. 

 

Ioan Mihesan sta in Cluj - Napoca intr-o casa care nu are nicio legatura cu standardele lumii in care traim. Fara incalzire, fara electricitate si fara grup sanitar. Niste conditii greu de imaginat. Peste toate astea, viata nu a fost deloc generoasa si l-a lasat fara picioare, din cauza unei cangrene. Chiar daca soarta l-a abandonat, vointa nu. Si are puterea sa spuna..."Ma consider norocos ca pot sa plec a doua oara in jurul pamantului. Cei mai multi nu au ocazia sa mearga nici macar o data. Eu plec a doua oara", spune Mihesan.


 

Toate aceste plecari in lume au, insa, si un scop foarte clar.

 

 

"Cand voi ajunge inapoi in tara vreau sa imi recuperez cu orice pret copiii pe care sotia mea i-a luat dupa ce m-a folosit. Este avocata si-a facut facultatea din banii mei cersiti. Nu imi doresc de la viata decat copiii, divortul si calatoria asta", povesteste Mihesan.

 

  

In 2007, cand a mai plecat in lumea larga, Ioan Mihesan a facut ocolul pamantului in 7 luni. Acum barbatul spera sa ajunga in tara cu doua luni mai repede. Are un buget de 20.000 de euro si spune ca daca va mai avea nevoie de bani, ii va solicita telefonic firmelor de la care a obtinut sponsorizarile.

 

Comentarii Facebook