EXCLUSIV: Explozia de pe strada Paris a fost declansata de o scanteie electrica pe fondul unei concentratii mari de gaz metan

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a finalizat ancheta cu privire la explozia casei de pe strada Paris, din Cluj - Napoca , ce a avut loc in 6 februarie 2010. Concluzia: pe fondul unei concentratii mari de gaz, o scanteie electrica a declansat explozia.

 

Reprezentantii ISU Cluj spun ca deflagratia s-a produs din cauza unei scantei de natura electrica care a aparut fie de la un aparat electric care avea un contact defect, fie in urma unui scurt circuit produs la instalatia electrica a imobilului.

 

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca in urma masuratorilor s-a stabilit ca in aer exista o concentratie de gaz metan cuprinsa intre 5 si 15 %. Pe acest fond, scanteia electrica a declansat explozia.

 

Explozia de pe strada Paris din Cluj - Napoca a avut loc in 6 februarie 2010. O casa a fost atunci complet distrusa, iar alte 16 avariate si doua persoane ranite usor. Pana inainte cu o luna in imobil functionase la parter un cafe-bar, dar la momentul exploziei acesta era dezafectat. Inca din acea seara, pompierii au declarat ca este foarte posibil ca explozia sa fi fost declansata de un scurt circuit, pe fondul unei acumulari de gaze. Ancheta a confirmat acum acest lucru.

 

La mai putin de 10 zile, a avut loc o alta explozie, de aceasta data pe strada Caransebes din Someseni, dar cauzele acesteia nu au fost inca stabilite. Un barbat, proprietarul casei, se afla in imobil si a fost grav ranit.

 

Citeste si articolele

 

Explozie in Cluj! Casa care a explodat e complet distrusa, alte 16 avariate si trei persoane ranite usor - VIDEO si FOTO

Explozie in Cluj-Napoca! O casa a explodat pe strada Caransebes din cartierul clujean Someseni! VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook